Моторист без книжка и полицаи от Плевен си спретнаха гонка, хванаха го с наркотици

Крими

23-06-2022, 09:20

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Реализирано е ПТП с материални щети

На 22 юни около 03:30 часа на бул."Христо Ботев" в Плевен преди кръстовище с улица "Сан Стефано" полицаи подават сигнал за проверка на водача на мотоциклет "Ямаха". Управляващият ускорява движението и се отправя в посока парк "Кайлъка". След последвало преследване, мотоциклетът е спрян до изхода за село Радишево, до водонапорна кула. Мотористът не пропуска и не осигурява достатъчно разстояние за преминаване на служебен автомобил ''Киа сиид'', собственост на МВР, който е със специален режим на движение / включени светлинен и звуков сигнал/. Реализирано е ПТП с материални щети. 

Проверка е изяснила, че нарушителят 25-годишен от Русе и е неправоспособен /лишен по административен ред/. При последвал личен обиск и проверка на лични вещи в него са установени полиетиленова свивка с размери ½ см., съдържаща, суха, зелена, тревиста маса и полиетиленов плик с размери: 6/7,5 см., съдържащ бяло, кристалообразно вещество. Съдържанието е иззето и предадено за лабораторна обработка. 

25-годишният е отказал да бъде изпробван с техническо средство "Дръг тест 5000" за употреба на наркотични вещества или техните аналози.

Съставен му е акт и е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е прокурор  от РП - Плевен за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"