Съдът в Плевен ще гледа дело за причинена смърт поради немарливост

Новините

28-06-2022, 13:12

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен

На 29 и 30 юни, в два последователни дни, състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, срещу С.Р., роден 1969 година, от град Плевен.

Той е обвинен в това, че на 27.09.2019 г. в гр. Плевен причинил смъртта на С.В., поради немарливо изпълнение на правнорегламентирана дейност - ползване на подвижна работна площадка в лошо техническо състояние, без да е преминала преглед от фирма за технически надзор, без да е проверил закрепващите елементи непосредствено преди ползването й, като я е предоставил за управление на неправоспособни и неснабдени с лични предпазни средства лица - престъпление по чл.123, ал.1 от НК, за което е предвидено наказание от 1 до 6 години лишаване от свобода. Със същото деяние е причинена на друго лице - Е.И.И., тежка телесна повреда довела до невъзможност за движение на долните крайници - престъпление по чл.134, ал.1, т.1 от НК, за което законът е предвидил наказание до 3 години лишаване от свобода.

Съдебното следствие ще протече по общия ред, с разпит на свидетелите и вещите лица, посочени в списъка с лицата за призоваване към обвинителния акт. Поради големия брой лица, които трябва да дадат показания, делото е насрочено за два последователни дни.