Приеха годишния Календар за младежките дейности на община Плевен

Животът

30-06-2022, 10:16

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Финансовите средства, предвидени в бюджета за реализиране на поредицата младежки прояви до края на годината, са в размер общо на 10 000 лв.

Общинският съвет на Плевен прие Календар за младежките дейности на Общината за текущата година. Финансовите средства, предвидени в бюджета за реализиране на поредицата младежки прояви до края на годината, са в размер общо на 10 000 лв.

Календарът за младежките дейности на Община Плевен за 2022 г. включва 18 инициативи - фестивали, срещи, еко прояви, дискусии и тематични форуми. Програмата за м. юли предвижда представяне на арт инсталация в пространството пред Центъра за работа с деца и провеждане на Лятно училище за първа помощ и пътна помощ, съвместно с БЧК.

Тази година Плевен ще бъде домакин и на едноседмичен младежки фестивал под надслов „Нова гора“, който ще се проведе в дните от 22 до 27 септември. Предварителната програма на форума включва поредица от интересни прояви: На място, определено от Общината, ще бъде засадена гора на младежите с обособени пространства за отдих с ръчно изработени пейки и маси от палета; Алея на снимката с фотоси от Плевен ще бъде подредена в началото на парк „Кайлъка“ или в двора на Регионалния исторически музей; Фестивалната програма включва и провеждане на акции за почистване на околоблокови пространства и градинки в Плевен.

Младежките прояви ще продължат и през октомври, когато са предвидени Арт инициативи, Телерик академия и организирането на Кариерен център с участието на представители на университети и фирми. Формации от Центъра за работа с деца пък ще зарадват плевенчани и гостите на града с есенен концерт на централния площад „Възраждане“.

До края на годината Календарът включва още: Отбелязване на Световния ден за борба със захарния диабет с разкриване на пунктове за измерване на кръвна захар в града; Инициативи по повод Световния ден на сърцето; Среща с учениците 5-12 клас с представител на специализиран сектор „Киберсигурност” и разговор на тема „Безопасен интернет”.