Предадоха на съд двама младежи за убийството на непълнолетно момче от Кнежа

Крими

04-07-2022, 11:55

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Двамата заровили тялото в сметище и го покрили с отпадъци.

Окръжна прокуратура - Плевен внесе за разглеждане в Окръжен съд- Плевен обвинителен акт срещу К.Г. на 19 години и А.Ш. на 21 години, предадени на съд за извършено от тях убийство в съучастие - престъпление по чл.115,  вр. чл. 20, ал.1 от НК.

Вечерта на 29.11.2021 година, обвиняемите  К.Г. и А. Ш. преминавали през град Кнежа, пътувайки за село Селановци с лек автомобил. Случайно забелязали пострадалия В.К. на 16 години и го попитали за пътя, тъй като се били объркали. Последният им предложил помощта си. Качил се в автомобила с уговорката да го откарат до гр. Бяла Слатина. По време на съвместното им пътуване между тях възникнал конфликт. К.Г. и А. Ш. нанесли на В.К. удари с бухалка в тилната област на главата му. В резултат на ударите на В.К. била причинена несъвместима с живота черепно-мозъчна травма, при което настъпила смъртта му.

С общи усилия двамата извършители натоварили тялото в багажника на автомобила и го откарали на необозначено сметище край гр. Бяла Слатина. Заровили тялото и го покрили с отпадъци.

Наред с това, в хода на разследването, при извършено претърсване и изземване в дома на К.Г., са намерени и иззети наркотични вещества и един брой боен патрон, за което му е повдигнато обвинение и за престъпления по чл. 354а, ал.3, т.1 от НК и по чл. 339 ал. 1 от НК.

По време на воденото досъдебно производство и двамата обвиняеми са били с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои Окръжен съд–Плевен да насрочи разпоредително заседание по делото.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен