Пробегът на мира пристига в Плевен

Новините

05-07-2022, 07:00

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Олимпийската шампионка Мадлен Радуканова ще донесе пламтящия факел

В края на май тази година отборът на "Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run"  (Пробег на мира) пое по поречието на Дунава, който свързва 10 държави – Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Хърватия, Сърбия, България, Румъния, Молдова, Украйна – и се влива в Черно море. България е част от маршрута на Пробега на мира, който в периода 2 - 11 юли ще посети над 35 населени места в страната.

Пламтящият факел бе приет на границата ни в Брегово от златното момиче Мадлен Радуканова. Тя го пое от бегачите от Сърбия и се присъедини към международния отбор на Пробега на мира. Участието на олимпийската медалистка в подкрепа на мира и хармонията е част от благотворителната инициатива „Година на благодарността с Мадлен Радуканова“, чийто партньор е асоциация „Докосни дъгата“.

Златното ни момиче се присъедини в още една от отсечките, а именно в град Плевен, където асоциация "Докосни дъгата" е организатор на посрещането на факела и отбора бегачи.

Участниците ще пристигнат в града на Панорамата около 17,00 часа днес /от входа откъм град Долна Митрополия/, след което ще се отправят към СУ "Иван Вазов". Там, около 17,30 часа, факлоносците ще бъдат тържествено посрещнати и ще предоставят на плевенското училище паметен знак "Цвете на мира", който да бъде монтиран на специално определено за целта място в двора на учебното заведение. По този начин СУ "Иван Вазов" – Плевен ще се превърне в първото училище в страната, което ще бъде носител на плакета.

На 6 юли световният Пробег на мира ще премине от входа на Панорама "Плевенска епопея 1877 г." до изхода на град Плевен в посока гр. Никопол.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен