Дете от Плевен с първо място в национален конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата - 2022"

Плевен Лайф

06-07-2022, 10:08

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Област Плевен бе представена в конкурса с творбите на 11 участници

В сградата на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) – МВР град София се проведе националния етап на международния конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата".

Жури в състав представители на Националната художествена академия, Националния дворец на децата, Националното училище по изящни изкуства „Илия Петров“ и ГДПБЗН-МВР оцениха 526 творби на участници в конкурса, от категории и възрастови групи съгласно Правила за провеждане на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата” с рег.№ 198300-2885/21.04.2021 година.

Целите на конкурса са да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на децата и учениците за бедствията в световен мащаб, способите за защита и самозащита, действията на Единната спасителна система, засилване на интереса към професията на пожарникаря и спасителя и възпитаване на съпричастие към проблемите на човека, готовност за оказване на помощ, желание за участие в доброволческа дейност и опазване на околната среда.

Област Плевен бе представена в конкурса с творбите на 11 участника в следните две категории:

- I–ва категория участници: Ученици от всички общообразователни училища и обслужващи звена в системата ма МОН;
- II-ра категория участници: Ученици от специализирани паралелки, училища и школи по изобразоително изкуство, разделени на три възрастови групи – първа от 7 до 10 год., втора от 11 до 13 год. и трета от 14 до 18 год.

На първо място в националния етап на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата” през 2022 год. в I–ва категория участници: Ученици от всички общообразователни училища и обслужващи звена в системата ма МОН, първа възрастова група от 7 до 10 год. журито класира Елена Димитрова Григорова - 9 години, ОУ „Васил Левски“, град Плевен с преподавател г-жа Богомила Милчева.