Плевен изпрати бегачите от Пробега на мира (Снимки)

Спорт

06-07-2022, 11:23

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Тази сутрин бегачите тичаха с пламтящия факел до Панорамата, като в инициативата се включиха и много плевенчани

С пожелание за успех и безпрепятствено достигане до следващите дестинации Плевен изпрати участниците в тазгодишното издание на Пробега на мира. Тази сутрин бегачите тичаха с пламтящия факел до Панорамата, като в инициативата се включиха и десетки плевенчани.

Въпреки дъждовното време, пред паметника се събраха много деца, граждани, представители на спортни клубове и треньори от Ученическата спортна школа. Присъства и директорът на СУ "Иван Вазов" Димитър Митев, който вчера лично посрещна бегачите пред учебното заведение на тържество, организирано от Асоциация "Докосни дъгата". Специални гости на церемонията по изпращането бяха олимпийската шампионка по художествена гимнастика Мадлен Радуканова и националът по джудо Божидар Темелков. Всеки от бегачите, които са от различни държави от цял свят, се представи на родния си език пред хората, дошли да ги изпратят и да им пожелаят успех. Малки и големи имаха възможност дори да подържат за кратко Факела в съпричастност за световен мир.

Последваха куп въпроси от децата на хандбален клуб "Шугар" и множество снимки за спомен, след което участниците в Международната щафета се отправиха към Никопол, придружавани от екип на "Пътна полиция" - Плевен. Самите униформени се включиха ентусиазирано в пренасянето на факела, тичайки рамо до рамо с отбора на Пробега на мира.