Професионалните училища в Плевен изпълняват 16 проекта за 1 млн. и 300 хил. евро по "Еразъм +"

Мисия

06-07-2022, 16:58

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Това съобщи Михаил Балабанов, изпълнителен директор на Центъра за развитие на човешките ресурси

Общо 28 проекта на стойност 2 млн. 400 хил. евро се изпълняват в община Плевен. В сектора на професионалното обучение и образование училищата в общината имат 16 проекта на стойност 1 млн. 300 хил. евро. Висшите учебни заведения в областта управляват четири действащи проекта на стойност 900 хил. евро., съобщи Михаил Балабанов, изпълнителен директор на Центъра за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) по време на проведената информационна среща в Плевен.

Той добави, че тази година има още възможности за кандидатстване. Октомврийските срокове са в сектор „Младеж“. Има и допълнителни възможности за кандидатстване по мобилности в „Образование за възрастни“, както и в „Училищно“.

Балабанов допълни, че вече има възможност организациите да кандидатстват еднократно по Програмата и след това всяка година да заявяват мобилностите, които осъществяват.

"Така не се кандидатства непрекъснато", подчерта Балабанов.

Центърът в ролята си на Национална агенция по Програмите на Европейския съюз „Еразъм+“ и „Европейски корпус за солидарност“, както и на дейностите eTwinning, Европас, Евродеск, Еврогайдънс, Евридика и National VET Team, е на национално информационно турне в периода 5 юли 2022 г. – 16 септември 2022г. Целта на кампанията е да представи информация за възможностите за образование, обучение и професионална квалификация, които Европейският съюз предоставя на своите граждани.

Плевен е първият град, в който ЦРЧР представя дейността си.