Йосиф Панов: Надявам се през есента да се бия за титла

Спорт

07-07-2022, 19:35

Снимка:

MAX FIGHT

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Пепелянката се завръща на ринга в петък за галавечерта "Макс Файт 51" в Слънчев бряг

Шампионът на България в суперполусредна категория Йосиф Панов се надява през есента да вдигне още повече нивото и да се бие за титла. Той се завръща на ринга в петък за галавечерта Макс Файт 51 в Слънчев бряг. Шоуто ще бъде предавано по Нова спорт от 20.00 ч. Съперник на плевенчанина ще бъде латвиецът Иванс Левицкис (35 победи, 22 с нокаут и 39 загуби).

„Ако всичко е наред, през есента може да направим мач за титла с помощта на моите спонсори. Няколко противника ми се смениха за този мач. Левицкис е спокоен. След като понесе удари, има хубава контра атака. Трябва да съм бърз, за да го засека.", коментира Пепелянката пред подкаста "Спортната джунгла".

Подготовката за предстоящата битка не мина без изпитания.

"Имах проблем с дясното рамо, но вече е възстановено. Затова наблегнах на лявото кроше. Бях се готвил за обратен гард, но няма проблем. Случват се подобни неща. Ще се адаптирам срещу новия съперник. Ще го накажа.", каза още Йосиф Панов.

Плевенчанинът се надяваше да има 8-рундова среща, но двубоят с Левицкис ще бъде само в 6 рунда. Пепелянката вече твърдо е решил да слезе за постоянно в полусредна категория. Но с Левицкис е принуден отново да се бие в суперполусредна.