Иванова и Томова са финалистки на двойки при девойките на турнир до 16 г. от Тенис Европа в Плевен

Спорт

07-07-2022, 19:41

Снимка:

БФТенис

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Ивайло Симеонов и Арис Бахлул са втори на двойки при юношите

Ивайло Симеонов и Арис Бахлул спечелиха второ място на двойки при юношите на турнира до 16 г. от втора категория на Тенис Европа в Плевен. Състезанието се провежда на кортовете на ТК "Плевен 90". Надпреварата е под патронажа на кмета на Плевен Георг Спартански.

Във финалната среща Симеонов и Бахлул отстъпиха драматично на поставените под №1 румънци Едуард Кореиша и Матия Куруя с 6-2, 4-6, 8-10.

Брияна Иванова и Ема Томова пък се класираха за финала на двойки при девойките. Българките победиха на полуфиналите Юлия Букулей и Ана Варса с 6-2, 6-2. В спор за титлата Иванова и Томова ще играят срещу поставените под №1 румънки Александра Анхел и Андрада Комаров. Анхел и Комаров победиха на полуфиналите българките Анастасия Бързакова и Валерия Гърневска с 6-2, 7-5.

Междувременно българското участие на сингъл завърши с две трети места.

На полуфиналите при юношите Добромир Манолов допусна обрат и отстъпи с 6-2, 2-6, 0-6 от №2 в схемата Тудор Тибела (Румъния).

На полуфиналите при девойките Ема Томова загуби в много оспорван мач с 6-7(1), 5-7 от първата поставена Андрада Комаров от Румъния.