Спартак и Янтра не успяха да се победят в контрола

Спорт

09-07-2022, 11:24

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Срещата се игра на стадион “Плевен”.

Спартак (Плевен) и Янтра (Габрово) не успяха да се победят и завършиха наравно 2:2 в контрола на стадион “Плевен”. Преди началото на срещата пък домакините представиха отбора си за новия сезон и бяха наградени футболистите на U15, които станаха областни и зонални шампиони и заслужиха правото си да играят в Елитната група до 15 години през новата кампания.

През първото полувреме гостите от Янтра имаха превес и успяха да поведат с два гола разлика, пише "Спортал". Първо в 19-ата минута сред суматоха в наказателното поле на Спартак Добромир Бонев успя да се възползва и откри резултата - 0:1. 16 минути по-късно пък Емил Колев засече центриране с глава и направи резултата 0:2.

През второто полувреме обаче домакините излязоха по-амбицирани и владееха повече инициативата в срещата. Така се стигна до 64-ата минута, когато Алекс Георгиев центрира и Стефан Христов успя да върне едно попадение за своя тим. В 78-ата минута бразилският ляв бек на плевенчани Бруно Франко направи хубав пробив отляво, надбяга противниците си и с мощен шут изравни - 2:2.

Интересна ситуация се разви в 22-ата минута, когато Преслав Антонов влезе в пререкания с футболист на гостите. Това принуди главният съдия да покаже червен картон и на двамата футболисти, а на тяхно място влязаха двама нови.