Откриха детска полицейска академия в град Левски (Снимки)

Животът

11-07-2022, 15:09

Снимка:

Община Левски

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В продължение на една седмица децата ще учат заедно със служителите на реда и безопасността социални умения и правилата за движение с практически занимания

Първата Детска полицейска академия на "Соник старт" беше официално открита днес на Спортен комплекс гр. Левски.

"Проектът Детска полицейска академия на Центъра за обществена подкрепа, ЦОП – Левски е подкрепен от всички центрове в страната на "Соник старт" и управителят Иван Иванов. Детската полицейска академия е организирана със съдействието и подкрепата на Община Левски, РУ – Левски, РСПБЗН -Левски, БЧК – Левски, МКБППМН, ОбС - Левски и верига магазини" Абсолют +", съобщи Наталия Николова при официалния старт и благодари на кмета на община Левски Любка Александрова и екипа. Любка Александрова поздрави всички с радост за удоволствието заедно да открием полезните и важни за живота занимания на децата през ваканцията. Времето, в което ще научат повече за работата на полицая и отговорностите и пожела успех на участниците", съобщиха от пресцентъра на местната управа.

В продължение на една седмица децата ще учат заедно със служителите на реда и безопасността социални умения и правилата за движение с практически занимания.

Управителят на "Соник старт" Иван Иванов приветства участниците в Първата Детска полицейска академия с благодарност към всички подкрепили полезните занимания на децата. „Когато правим нещо за децата всички трябва да сме заедно и да сбъдваме техните мечти", каза Иван Иванов и пожела успех.

С пита хляб и мед, по стара българска традиция, бе даден стартът на заниманията по безопасност на движението, в които служители на РУ – Левски запознаваха децата с важни моменти в пътното движение на децата, като пешеходци, велосипедисти и управляващи тротинетки. Подчертана бе отговорността за спазване на правилата за движение по улиците и пътищата.