Арестуваха двама за улов на риба с ток в река Дунав край Никопол (Снимки)

Крими

11-07-2022, 15:44

Снимка:

ИАРА

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Едно от лицата е системен нарушител по Закона за рибарството и аквакултурите

Двама мъже са задържани за незаконен улов на риба с уред за електрически ток в река Дунав край град Никопол. За това информират от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

Eто какво гласи официалното съобщение на агенцията:

"На 08.07.2022г. бе проведена специализирана полицейска акция от служители на сектор „Специални тактически действия“ при ОДМВР - Плевен и служители на ИАРА -  Плевен. В хода на операцията в р. Дунав, в близост до гр. Никопол са задържани две лица извършващи незаконен риболов с уред на електрически ток. Въпросните лица са задържани за срок от 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл. 238, ал. 2, т. 1 от Наказателния кодекс. Иззети са 2 бр. уреди за електроулов, ел. проводници, два броя кепа, моторна лодка с мотор и акумулатор. Върнати във водата са 2бр. риба от вида шаран. Работа продължава от разследващ полицай.

Едно от лицата е системен нарушител по закона за рибарството и аквакултурите. Има съставени 13 бр. актове за установяване на административни нарушения. През месец декември 2021 г. отново бе задържан за същото престъпление, със същата моторна лодка.

ИАРА - Плевен изказва огромна благодарност на сектор „Специални тактически действия“ към ОДМВР - Плевен за оказаното съдействие и проявения висок професионализъм!"