Искат постоянен арест за пияната шофьорка, блъснала патрулен автомобил

Крими

12-07-2022, 11:51

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Обвиняемата е неправоспособен водач на МПС и е осъждана

Окръжна прокуратура-Плевен наблюдава досъдебно производство, по което в качеството на обвиняема е привлечена  Г.Н., на 28 години, за три престъпления.

По делото е установено, че в ранните часове на 11.07.2022 г. обвиняемата Г.Н. противозаконно отнела МПС, собственост на друг, с намерение да го използва. Започнала да го управлява по улиците на град Плевен, в ж.к. „Сторгозия“. Причинила две пътно транспортни произшествия с материални щети по два автомобила, след което напуснала произшествията. Бил е подаден сигнал до органите на реда, които след локализирането ѝ, направили опит за спирането на автомобила, управляван от Г.Н. Тя не преустановила движението си при подаваните редица светлинни и звукови сигнали. Последвало преследване, в което се включили три патрулни автомобила, един от които препречил пътя на движение на обвиняемата. Тя отново не спряла, продължила да управлява МПС, нарушавайки редица правила за движение. Допускайки, че е възможно да причини телесна повреда или смърт на другиго, тя се врязала в патрулния лек автомобил, застанал на пътя ѝ, в който били служители на Второ РУ-Плевен. От произшествието са настъпили материални щети по автомобилите, а на полицаите са причинени леки телесни повреди.

Г.Н. е била тествана за наличие на алкохол в кръвта ѝ, при което уредът отчел концентрация от 3,77 промила.

Обвиняемата е неправоспособен водач на МПС и е осъждана.

Привлечена е в качеството на обвиняема за престъпления по чл. 342, ал.3, б. „а“ , вр. ал.1, вр. чл. 26, ал.1 от НК, по чл. 343б, ал.1 от НК и по чл. 346, т.1, т.2, т.3, вр. ал.1, вр. чл. 195, ал.1, т. 4 от НК.

Г.Н. е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Плевен. Предстои внасянето на искане в Окръжен съд-Плевен за вземане на марка за неотклонение задържане под стража.

Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Плевен.