Кметът на Белене бе на работно посещение в град Корабия

Животът

13-07-2022, 06:50

Снимка:

Община Белене

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Kметът на Община Белене Милен Дулев бе на работно посещение в румънския град Корабия, където се срещна с кмета на Община Корабия Юлицъ Оане.

Деловата среща протече във взаимно представяне на двете общини; разисквани бяха проблемите в икономическото развитие, реализираните евро проекти и плановете на общините за интегрирано развитие.

Акцентирайки върху еднаквите проблеми и планове за развитие, а така също и върху общото културно минало, свързано с тракийското и римското културно наследство, кметовете се споразумяха двете общински администрации да подготвят стратегическо споразумение за партньорство с цел кандидатстване със съвместни проекти в областта на културно-историческото наследство в рамките на Европейската програма Интеррег VI-А Румъния – България и сътрудничество в други сфери от взаимен интерес.

В рамките на работното посещение кметът на Община Белене посети и крепостта Сучидава, където се запозна с историята на възникването и развитието й през вековете, а така също и с плановете за нейното консервиране и реставриране. Кметът Милен Дулев разгледа и изградения до крепостта музей с изложбена зала и лаборатория за опазване на намерените в крепостта артефакти.

В края на своето посещение кметът Милен Дулев използва случая да покани кмета на Община Корабия на посещение в град Белене за празниците на града. След уточнение и съгласуване предстои и изпращане на официалната покана.