При спецоперация в Плевенско: Откриха нива с канабисови насаждения

Крими

14-07-2022, 09:09

Снимка:

МВР

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенските полицаи задържаха трима, докато се грижели за растенията

Плевенски полицаи задържаха трима, докато поливали нива с канабис в землището на село Бреница, съобщават от МВР.

На 12 юли служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, сектор „Специализирани тактически действия“ при ОДМВР - Плевен и техни колеги от РУ-Кнежа са провели специализирана операция по линия "Наркотици". Канабисова нива е била открита сутринта около 05.50 часа в землището на селото, в близост до поречието на река Искър, в местност извън регулация. В момент на полагане на грижи за 276 растения са задържани 31-годишен и двама  29-годишни от град Червен бряг. Отглежданите растения били в различен стадий на растеж - с височина от 70 см. до 170 см.

Извършен e оглед на местопроизшествието от полицейски служители и са иззети листната маса на растенията, 6 бидона с различна вместимост, 41 пластмасови кофи, мотики, брадви, лопати, уред за измерване на киселинност на водата, полиетиленови пликове, съдържащи торове, около 100 м. маркуч, бензинова водна помпа и др. вещи, имащи отношение към извършваната от лицата дейност.

При проведени процесуално – следствени действия в имота на 29-годишния на таванско помещение в процес на изсушаване са намерени и иззети 50 съцветия от растения от рода на конопа. При претърсване в дома на другия 29-годишен са установени и иззети 21 полиетиленови плика с размери 5 х 6 см., съдържащи бяло кристалообразно вещество. Предстои назначаване на физико-химични, дактилоскопни и други експертизи на иззетите вещи. За престъпление по чл.354 „в“ и чл.354 „а“ от НК е сезирана РП – Плевен.

Тримата са задържани за срок до 24 часа. На 12 юли с постановление на наблюдаващ прокурор мъжете са задържани за срок до 72 часа и приведени в ОЗ "Арести" към Затвора - Плевен.