От Спартак се надяват да има поне по 1000 зрители на домакинските мачове

Спорт

14-07-2022, 13:33

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Финансирането на клуба трябва да е дело на гражданите на Плевен", заявиха от ръководството на тима

"За нас е важно поне по 1000 човека на мач да идват. За нас това ще е минимумът. Всички усилия, които сме хвърлили, сме ги направили безвъзмездно. Търсим постоянно всеки ден пари, станали сме буквално като просяци. Всичко вече трябва да е на привържениците, на жителите на този град. Ако те не смятат, че клубът е нужен, значи няма смисъл да го правим това нещо и отборът ще си играе във "В" група. Призовавам феновете да подкрепят Спартак, да дойдат на стадиона, да си купят билет, да покажат на Плевен и на държавата, че сме футболен град и имаме нужда от отбор в Първа лига", заяви на пресконференция днес в пресклуба на БТА Борислав Георгиев, член на УС на Спартак.

Както вече писахме, тази събота Спартак посреща Марица (Пловдив) в първия си мач от новия сезон във Втора професионална футболна лига. Двубоят е от 18,30 часа на стадион "Плевен".

Цената на билетите за домакинските мачове ще е 5 лв., сезонните карти ще са на цена от 40 лв. Новост е издаването на ВИП-карти за плевенчани с възможности, които по този начин да подкрепят финансово отбора. Цените им ще бъдат 500 и 1000 лв.

Като успех от клуба посочиха факта, че стадион "Плевен" е лицензиран и няма да се налага Спартак да играе домакинските си срещи в Ловеч.

"Спартак в стабилно финансово състояние, няма задължения, а заплати и премии се изплащат редовно", увери Пепо Петков, председател на Управителния съвет.

Друг от членовете на УС - Христо Таслаков, коментира, че финансирането на клуба е основно от Община Плевен, както и от спонсори, но ще се разчита много на феновете и жителите на града. "Футбол с главен спонсор - община, не се прави. Ако искаме да имаме футбол, трябва да забравим това нещо. Ако искаме да имаме отбор, плевенчани трябва да дойдат на стадиона - да си купят билети или карти. Така ще гарантираме не "живуркане", а добро финансово състояние на отбора", отбеляза той.

Пепо Петков обърна внимание, че в ОФК Спартак се развива активно детско-юношеската школа, която наброява над 200 трениращи след сливането на двете школи в града – тази на ОФК Спартак и на Спартак 1919, подкрепяна от бизнесмена и бивш футболист Мирослав Иванов.