Задържаха 18-годишен, влязъл с взлом в имота на 80-годишен дядо

Крими

15-07-2022, 09:01

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Младежът е откраднал движими вещи от частни домове нa село Ставерци, съобщиха от МВР

Служители на Участък „Тръстеник“ задържаха 18-годишен, влязъл с взлом в частен имот. Младежът е откраднал движими вещи от частни домове нa село Ставерци.

На 14 юли в 08.30 часа в полицията е постъпил сигнал от 80-годишен жител на село Ставерци. Мъжът е обяснил, че непосредствено преди обаждането е чул шум от счупване стъкло на прозорец към коридора пред спалнята си и при излизане от помещението е разпознал 18-годишен свой съселянин. Нападателят, бягайки от двора, хвърлил камъни по него.

От проведените незабавни мероприятия 18-годишният е открит в дома си. В жилището му са намерени чужди движими вещи - табакера, транзистор и фенерче. 18-годишният е признал, че ги е отнел около 07.00 часа от  къщата на 80-годишния и от друг имот в селото.

За откритите инкриминирани вещи са изготвени протоколи за доброволно предаване и са върнати на тъжителите срещу разписка. Извършителят е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. За престъпление по чл. 194, ал.1 и чл. 216, ал.1 от НК работата птродължава.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен