Емили с тротинетката: Избирам да не слушам хейтърите

Новините

15-07-2022, 10:54

Снимка:

Bulgaria ON AIR, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Транссексуалното момиче от Плевен иска нов закон за по-мощните тротинетки

Кадрите на летящо със 120 км/ч с тротинетка по магистралата момиче, обиколиха социалните мрежи през последните няколко дни. И предизвикаха противоречиви реакции. А зад тях стои едно име - Емили Йорданова от Плевен.

Емили казва, че макар да няма шофьорска книжка, е запозната с правилата за движение и познава пътните знаци. На магистралата тя носи предпазна каска и екипировка, не извършва опасни маневри и спазва дистанция.

Транссексуалното момиче обясни пред Bulgaria ON AIR, че иска да се създаде закон за по-мощните тротинетки, които вдигат над 50 км/ч, така че те да могат да се движат в основната пътна мрежа и да е задължително да се носят предпазни средства. Законът в момента обаче е ясен - водачите на тротинетки не трябва да се движат по магистралите и с висока скорост.

"Трябва да има правила за движение за тротинетките, да се въведе регистрация за тях. Един път ме спряха полицаите, казаха ми, че не трябва да се движа по автомагистрали и аз слязох, послушах ги", разказа Емили.

Действията ѝ често предизвикват вниманието на участниците в движението

"Шофьорите ме забелязват, снимат ме... Някои ми се кефят, други ми се ядосват", каза тя.

Въпреки негативните коментари и предупрежденията на експертите, че подобни разходки са повече от опасни, Емили не смята да се отказва от карането на тротинетка. Но ще настоява за правила за движение на пътя за алтернативните превозни средства. Избира да не слуша "хейтърите" и да се наслаждава на любимото си хоби, макар мнозина да го описват като опасно.