Окръжният прокурор Владимир Николов с подробности за трагичната катастрофа край Плевен

Крими

16-07-2022, 21:00

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Километражът на една от колите е останал на 110 км

Окръжният прокурор Владимир Николов посети мястото на изключително тежката и трагична катастрофа, станала на пътя Плевен - Ловеч около 14,30 часа днес. Припомняме, че на уж равен и видимо безопасен пътен участък край село Брестовец загинаха пет човека, между които две бебета.

Според информацията на МВР челно са се блъснали две леки коли с плевенска регистрация - "Фолксваген Голф“, управляван от 60-годишен мъж, и "Опел", с 31-годишен водач. Загинали са водачът на "Фолксваген"-а и едногодишно момченце, пътник в автомобила. Ранена е 51-годишна пътничка, която е настанена за лечение в плевенската болница. От другия автомобил, участник в инцидента, са загинали водачът, както и спътниците му – 54-годишна и едногодишно момченце. В тежко здравословно състояние в плевенската болница е настанена за лечение 21-годишна, пътувала в "Опел"-а.

"Сезирана е Окръжна прокуратура - Плевен и с първото действие по разследването, а именно огледа, е образувано досъдебно производство. Не можем все още да кажем каква е причината за тази огромна човешка трагедия. Да, действително първоначално впечаление, което се оставя у разследващите и у прокуратрауата, че е налице равен пътен участък. Това, което знаем е, че автомобилът, който се е движил в посока Ловеч - Плевен, а именно "Опел", е навлязъл в насрещното пътно платно и е ударил челно насрещно движещия се автомобил "Фолксваген". Каква е причината за това нещо вече ще бъде установено в хода на разследването. Но по първоначални данни няма конкретна причина, която да е предизвикана от някакви неизправности на пътното платно или някакви други външни фактори", коментира пред БНТ окръжният прокурор Владимир Николов.

Според криминалистите ударът е бил изключително силен. Километражът на една от колите е останал на 110 км при разрешена скорост 90 км/ч.

"Настанени са две жени. Докарани са в тежко състояние. Едната е със счупен шиен прешлен и счупена ръка. Другата е с контузия на мозъка, кръвоизлив и счупен крак. Ортопедичните проблеми са преодолени. Остават ни неврологичните. Наблюдаваме ги и ги лекуваме. При такива катастрофи следващите 24 часа са много важни”, заяви пред Нова тв Момчил Цветков, говорител на болницата в Плевен.

Снимка: btvnovinite.bg