Стойка Кръстева и дъщеричката ѝ бяха изписани от болницата

Спорт

17-07-2022, 10:13

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Олимпийската шампионка ще опита да възпита детето си във философията на спорта - да не се предава и да бъде добър човек

След дълго чакане най-щастливият ден за фамилия Кръстеви настъпи. На 13 юли олимпийската ни шампионка в бокса Стойка Кръстева роди момиченце. А преди ден бебето и неговата майка бяха изписани от болницата, съобщава Нова ТВ.

Майката и мъжът и Борил не криеха, че доскоро спортната кариера на боксьорката е била препъникамък пред раждането на дете. Но сега са успели да сбъднат най-голямата си мечта.

Преди точно година, в разгара на лятото, Стойка Кръстева седна на боксовия трон. Тя спечели безапелационно олимпийското злато в Токио. И се превърна в първата българка, достигнала върха на най-големия световен спортен форум. У нас я посрещнаха като национален герой.

"Горда съм преди всичко, че съм накарала цял свят да стане на крака, да слуша българския химн“, сподели олимпийската ни шампионка.  А след олимпиадата Стойка си пожела да стане майка. „Със сигурност идване на дете е план номер едно, тъй като вече сме в напреднала възраст и това е нещото, което ни липсва“.

На 13 юли липсата беше запълнена. И Стойка роди своята Цветелина. „Това просто не може да се сравни с нищо друго, олимпийският медал бледнее пред това нещо, това е най-голямото щастие на света“, категорична е щастливата майка.

И би се радвала ако това щастие тръгне някой ден по нейните стъпки. „Със сигурност ще мине през залите, ще спортува, тъй като на мен това ми е работата, но нямаме някакви болни амбиции“.

И все пак уточнява, че най-важният урок самата тя е научила именно в боксовите зали. И ще се опита да възпита детето си във философията на спорта. "Да не се предава и да бъде добър човек".

"Със сигурност медалът, който Стойка завоюва е една голяма емоция, но бебето е на първо място. Със сигурност много ще бъде горда като разбере някой ден, че майка й е олимпийска шампионка по бокс и уважаван спортист в България“, категоричен е таткото Борил Кръстев.