Продължава разследването на тежката катастрофа на пътя Плевен - Ловеч

Крими

17-07-2022, 21:00

Снимка:

I See You-КАТ ОБЛАСТ ЛОВЕЧ/ Facebook

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Близък на жертвите от Милковица, загинали при тежката катастрофа, говори пред bTV

Продължава разследването на тежката катастрофа на пътя Плевен - Ловеч, при която вчера загинаха 5 души, сред които 2 деца на по една година. Близък на жертвите от Милковица говори пред bTV.

Радостното пътуване в съботния ден на семейство от село Милковица към Троянския манастир за кръщенето на сина им се превръща в кошмар, когато в колата им внезапно се врязва друга, управлявана от 60-годишен шофьор.

"По пътя за Троян, за манастира, те са били три коли. Първата кола минава, идва втората, той тръгва срещу тях и явно тогава му прилошава на човека и ги блъска. Момчето гледа да избегне удара, избягва удара и, вместо да се ударят челно, удря ги странично. Трагедия голяма, една къща хора, млади хора“, каза Ивайло Диков, близък на жертвите от Милковица.

Тепърва ще се изяснява дали по-възрастният шофьор, който е от Горна Митрополия, е навлязъл в насрещното на правия и без дупки участък вследствие на разсейване или здравословен проблем.

В колата от Милковица загиват на място 31-годишният водач, майка му и сина му. Оцелява единствено съпругата му. Тя и бабата на детето от другата кола са в болница, но то и дядото шофьор също загиват. 

На мястото, малко след село Брестовец в посока Ловеч, ден след инцидента още могат да се видят разпилени части от автомобилите, както и детски играчки. Сблъсъкът е бил толкова силен, че двете коли буквално са изхвърчали от двете страни на пътя.

Най-вероятните причини за трагедията са шофиране с превишена скорост. На второкласния път тя е 90 км/час. Другата версия е, че на 60-годишния водач, който е идвал откъм Ловеч и е причинил катастрофата, най-вероятно му е прилошало.

"От направения оглед не може да се установят на този етап някакви сериозни недостатъци на пътната инфраструктура, които да водят до инцидента. По-скоро говорим за човешкия фактор", коментира инж. Иван Петков, ДА "Безопасност на движението по пътищата".

В памет на жертвите е обявен тридневен траур в двете населени места, а  паметник край пътя напомня за друга голяма трагедия в същия участък отпреди 5 години. 

Тогава сблъсъкът е между кола и автобус. Четиримата пътници в автомобила, сред които и дете, загиват на място.