Над 50 пожара са гасили огнеборците в област Плевен за три дни

Крими

18-07-2022, 10:06

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

От РДПБЗН – Плевен напомнят, че остава в сила категоричната забрана за палене на огън в сухи треви и нискостеблена растителност

За периода от 15 юли до 18 юли екипи на РДПБЗН – Плевен са потушили 51 пожара в запалени сухи треви, стърнища и отпадъци в землищата на селата Брестовец, Петърница, Гривица, Ясен, Тотлебен, Дисевица, Чомаковци, Искър, Българене, Победа, Стежерово, Божурлук, Девенци, Драгаш войвода, Санадиново, Славовица, Опанец, на второстепенен път Плевен – Ловеч, в град Плевен на улиците „Босилеград" и „Осъм“, както и в жк. „Дружба“, местността „Орлето“ и в парк „Кайлъка“, в село Търнене на улица "Хаджи Димитър", село Вълчитрън на улица "Пейо Яворов", в село Ореховица на улица "Цанко Церковски", в град Кнежа на улица „Димчо Дебелянов“ и до бившия бетонов възел, в село Стежерово на улица „Иван Вазов“, в град Славяново до птицезавода, край село Татари в местността "Кертика", край Червен бряг в местността „Маркова могила“, в село Божурица на улица „Васил Левски“, в Радомирци в гробищен парк, в село Петокладенци на улица „Витоша“, в землището на град Койнаре и на улица „Ангел Кънчев“, в село Гостиля на улица "Възраждане", в село Славовица на улица „Валентина Терешкова, в землището на град Долна Митрополия и на улица „Прогрес”, в землището на град Летница. В землището на село Брест в местността "Долната усоя" са спасени 25 дка смесена гора.

От РДПБЗН – Плевен напомнят, че остава в сила категоричната забрана за палене на огън в сухи треви и нискостеблена растителност. Установените нарушители ще бъдат санкционирани.