Невяна Владинова: Абсолютно реалистично е България да гони всички титли на Световното първенство

Спорт

18-07-2022, 12:28

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенчанката сподели, че е доволна от възможността да бъде посланик на форума, който ще се проведе в София през септември

Посланикът на Световното първенство по художествена гимнастика у нас Невяна Владинова беше специален гост в студиото на "Арена спорт" по БНТ, за да сподели малко повече около предстоящия шампионат в зала "Арена Армеец".

На първо място Владинова разкри, че е доволна от възможността да бъде посланик, тъй като това ще ѝ позволи да бъде най-добра за своя спорт.

"Да бъдеш посланик съвпада с това, което аз винаги съм искала малко повече от това да бъда най-добрата в спорта си, а именно да бъда най-добра за него. Фокусът е върху популяризирането на художествената гимнастика. За мен е най-важно, че самата художествена гимнастика е посланик на красотата, силата, любовта, вдъхновението, усъвършенстването, обединението. Вярвам, че всичко това е предпоставка за едно по-добре днес и още по-велико утре", започна Владинова.

Бившата гимнастичка разкри и какви ще бъдат нейните ангажименти по време на първенството в София.

"Имам поставени ангажименти от Международната федерация. Освен това аз съм си направила план да бъда близо до публиката и състезателите, да бъда връзката между тях. Всичко е с цел популяризиране и разбиране защо е важно да се популяризира спортът", сподели Невяна.

Сребърната медалистка в отборната надпревара от последното Световно първенство в България през 2018 година си пожела на предстоящия шампионат България да спечели титлите във всяка една дисциплина, допълвайки, че това е абсолютно реалистична цел.

"Ние сме максималисти, така че колкото повече, толкова повече. Пожелавам ни титли в абсолютно всяка една дисциплина. Смятам, че това е абсолютно реалистично и целият щаб се стреми към това. Разбира се, че предимно очакванията ще бъдат върху Боряна Калейн, но се надявам тя да се абстрахира от това и да покаже най-доброто от себе си. Нека обаче да не омаловажаваме и другите участнички. Видяхме Стиляна Николова какъв силен дебют направи на първото си Европейско първенство при жените, където спечели бронзов медал. Това е една добра основа за Световното, където всичко е възможно", заяви Владинова, която представя страната ни на Олимпийските игри в Рио 2016.

Красивата плевенчанка коментира и представянето на българските гимнастички до този момент през сезона.

"До момента през година момичетата се представят много силно. Европейското първенство в Израел беше най-силното за художествената гимнастика от много години насам. България отново се заяви като отбор, който е силен не само в индивидуалното състезание, но и при ансамблите. Всяка състезателка, която излезе е готова да се бори за златото. За ансамбъла е трудно да поеме щафетата, но това е един нов отбор. Не можем да очакваме от тях да бъдат същите като предишните. Вярваме във Весела Димитрова, която имаше малко повече време да подготви предишния отбор, така че единственото, което трябва да ѝ дадем е шанс и време. С всяко състезание показват по-добри резултати и със сигурност до Олимпиадата в Париж ще бъдат на най-доброто си ниво", сподели Невяна.

Накрая посланикът на Световното първенство по художествена гимнастика у нас даде информация относно билетите за събитието.

"Билетите вече са пуснати и много от тях вече са продадени. Интересът е много голям. Надявам се, че няма да имаме проблеми с пандемията и ще можем да ползваме пълния капацитет на залата, защото хората искат да дойдат и да видят красотата на нашия спорт", отбеляза Неви.