72-годишен пострада при пожар в Бреница

Новините

20-07-2022, 10:10

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Пострадалият е транспортиран в ЦСМП - Плевен, където е настанен за лечение без опасност за живота

При пожар пострада 72-годишен, съобщават от пресцентъра на МВР. Вчера в 11.40 часа е получен сигнал, че в необитаем имот с дворно място в село Бреница горят сухи треви, като има опасност пламъците да се разпрострат върху къщата. На място са изпратени екип на РСПБЗН - Кнежа, които потушават пожара и служители на РУ – Кнежа. На адреса установяват 72-годишен с видими следи от обгаряне по ръцете и лицето. Той е обяснил, че на границите между двата имота е струпал сухи треви, които запалил, но огънят обхванал и съседния необитаем имот.

Пострадалият е транспортиран в ЦСМП - Плевен, където е настанен за лечение без опасност за живота, с 10 - 15 % изгаряния по ръцете и лицето. Извършен е оглед на местопроизшествието.

В резултат на възникналия пожар напълно са изгорели покривните конструкции на две селскостопански постройки, с обща площ 37 кв.м, интернитови плоскости; дърва за огрев – 2 куб. м.; меден ел. кабел – 20 метра; домашно имущество. При потушаване на пламъците съдействие е оказано с водоноска от община Кнежа.

Уведомен е прокурор при РП - Плевен. По случая е образувано досъдебно производство.

18 са пожарите през вчерашния ден в областта вследствие на човешка небрежност. Няма нанесени щети. Сухи треви, стърнища и нискостеблена растителност били запалени в град Плевен в местността "Табакова чешма" и на Еврейски гробищен парк, край Червен бряг в местността "Маркова могила", в землищата на селата Бацова махала, Асеновци, Козар Белене, в село Горна Митрополия в Гробищен парк, в землищата на градовете Долна Митрополия и Тръстеник.

При пожара край село Лазарово около 15:15 часа са спасени 500 дка царевичен блок. Участие в локализирането на пожара са взели два екипа от РСПБЗН – Кнежа с два автомобила.

На 19 юли служители от РС ПБЗН – Плевен са извършили техническа помощ като са отворили входната врата на апартамент в Плевен на улица "Стоян Заимов".