Частен съдебен изпълнител е осъден за измама в Плевен

Крими

21-07-2022, 13:45

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Това се случва по обвинение на Районна прокуратура - Плевен

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Плевен е признал частен съдебен изпълнител за виновен за извършено престъпление по чл. 210, ал.1 ,т.3 вр. чл. 209, ал.1 от НК (измама от длъжностно лице).

По делото е установено, че извършителят през периода 26.09.2015 г. - 05.11.2015 г. в град Плевен, в качеството си на длъжностно лице – ЧСИ, в кръга на своята длъжност, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил заблуждение у Н.И., че изнася на публична продан апартамент и че е спечелил проданта му, чрез симулирано провеждане на тръжна процедура, и с това му причинил имотна вреда в размер на 23 177 лева, която представлява средствата, заплатени като цена на недвижимия имот.

За това престъпление Районен съд, град Плевен, е наложил на частния съдебен изпълнител наказание една година лишаване от свобода, изпълнението на което е отложил с изпитателен срок в размер на три години. Към датата на постановяване на присъдата, същият е бил лишен от права по друго наказателно производство.

Съдебният акт подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд-Плевен.



Снимка на Деня

Щрихи от Плевен