Оставиха в ареста плевенчанката, хваната да шофира пияна и блъснала патрулка

Крими

24-07-2022, 07:30

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Определението на плевенските магистрати бе обжалвано от защитника на жената, който поиска по-лека мярка

Апелативният съд във Велико Търново потвърди мярката „задържане под стража“ за жена от Плевен, обвинена в кражба на кола, шофиране в нетрезво състояние и предизвикване на ПТП с настъпили значителни имуществени вреди. Мярката на 28-годишната Г. Н. бе наложена от Окръжния съд в Плевен след повдигнато от Окръжната прокуратура обвинение.

Определението на плевенските магистрати бе обжалвано от защитника на жената, който поиска по-лека мярка.

Апелативната инстанция обаче намира жалбата за неоснователна, а определението му за най-тежката мярка е окончателно, съобщава "Труд".

На 11 юли пияна и неправоспособна водачка на бензиностанция в Плевен помете два паркирани автомобила, а после блъсна патрулка на Второ РУ – Плевен. 28-годишната бе задържана след гонки по улиците на ж.к „Сторгозия“.Около 01:00 часа бил получен сигнал от автопатрул при Второ РУ - Плевен за настъпило пътнотранспортно произшествие между полицейски служебен автомобил "Шкода Рапид" и частен лек автомобил "Опел Корса". Минути преди инцидента служители на районното управление са отреагирали на сигнал за блъснати паркирани автомобили на бензиностанция в ж.к „Сторгозия“, като водачът е напуснал мястото на катастрофата.

В близост до мястото на произшествието полицаите установили нарушителката, която се придвижвала с „Опел Корса“. Тя отказала да се подчини на подадения от служителите на реда сигнал за спиране. Опитала да избяга, но блъснал с колата си полицейския автомобил. Нанесени са материални щети по двете возила. След минути била установена самоличността на водачката на опела. Оказало се, че няма шофьорска книжка, а тестът с дрегер отчел 3.77 промила алкохол. Жената е отказала кръвна проба в ЦСМП – Плевен. Тестът за алкохол на полицейския служител е отрицателен.