В Плевен организират футболен турнир по повод 104-годишнината от Битката при Дойран

Спорт

27-07-2022, 09:59

Снимка:

ФК "Девета Плевенска Дивизия"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Събитието се организира от ФК "Девета Плевенска Дивизия"

В края на миналата година, група любители на футбола сформират свой отбор, който наричат "Девета Плевенска Дивизия". Освен, че се забавляват, докато практикуват любимия си спорт, с името на отбора искат да припомнят за подвизите на Девета плевенска пехотна дивизия при дойранските боеве от 1918г. Тогава, предвождани от ген. Владимир Вазов, плевенските пехотинци защитават България, побеждавайки многократно превъзхождащата ги по численост армия от английски и гръцки войски. Това е една от най-големите победи за България, а стратегията ѝ се изучава в световни военни академии.

Желанието на момчетата за участие в повече състезания прераства в идея за организиране на футболен турнир. Освен спортно мероприятие, това събитие има за цел да популяризира историческо събитие, което дава повод за гордост на всеки плевенчанин.

"Защо не в бъдеще да направим и други тематични турнири“ коментира Илия Пацев, който се заема с голяма част от цялата организация. Той не пропусна да благодаря на сайтa scatter.bg, който от самото начало повярва в идеята на отбора и го подкрепи с осигуряването на спортните екипи.

Групата млади ентусиасти искат да превърнат този турнир в един празник с много забавления не само на футболния терен, а и на трибуните сред публиката.

Събитието ще се проведе на 17.09.2022г. и 18.09.2022г. на футболно игрище „Терасата“ в гр. Плевен.