Постоянен арест за 18-годишен рецидивист, извършил кражба в плевенско село

Крими

27-07-2022, 18:43

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Грозят го от една до десет години затвор

По искане на Районна прокуратура град Плевен, Районен съд град Плевен взе постоянна мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Б.Б. на 18 години.

Б.Б. е привлечен  като обвиняем за тежко умишлено престъпление, а именно за това, че в периода 20.06.2022 година до 12.07.2022 година от частен дом в село Ставерци, обл. Плевенска, в условията на повторност и при продължавано престъпление, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот и лица, отнел чужди движим вещи –  три мобилни телефона, риболовен телескоп, риболовна макара, портативно радио и ръчен часовник, всичко на стойност 236 лева от владението на Борис Тонов Стефанов, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл. 195, ал.1, т.3, т.7, вр. чл. 194, ал.1, вр. чл. 28, ал. 1,  вр. чл. 26, ал.1 от НК.

Част от вещите предмет на престъплението са предадени и върнати на собственика.

Извършителят е осъждан за престъпления против собствеността.

За извършеното престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от една до десет години.

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура гр. Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и че е налице опасност Б.Б  да извърши други престъпления, както и да се укрие, поради което е постановил постоянна мярка „Задържане под стража“.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура гр. Плевен от разследващ полицай.