Роми убили мъжа в плевенското село Еница заради забележка за шум

Крими

28-07-2022, 08:27

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Убитият мъж работил като международен шофьор, има жена и две деца - момичета на 8 години и 8 месеца

44-годишен баща на две деца беше убит от група роми, на които направил забележка в местно заведение. Историята е от вторник вечерта от плевенското село Еница.   

Всичко започва около 22 ч. в центъра на населеното място. 44-годишният Валери е в заведението на своите съседи. В него били и двама мъже, наети да работят на обект в Еница. Вдигали са много шум, потвърждават собственичката на заведението и братът на убития мъж

"Той им направи забележка, че бяха много подпийнали и се лигавеха. Оттам вече не знам на кого се обадиха. Върнаха се с една кола, всичките с ножове, и буквално го наръгаха”, каза пред Нова тв собственикът на заведението Стела.

"Пет човека са го дупчили. Какво е това спречкване? Няма спречкване тук", обясни Радослав - брат на жертвата.

"Когато излязох, той беше на земята - целият в кръв. Чакахме линейка 40 минути. Направо ужас", разясни собственикът на заведението.

44-годишният международен шофьор умира пред заведението от три прободни рани, две от тях в сърдечната област. Малко по-късно са задържани петима души.

"За двама от тях категорично е установена съпричастност към престъплението. За останалите трима тепърва се изяснява имат ли участие в деянието и какво е то”, коментира зам.-окръжният прокурор на Плевен Дияна Илиева.

И петимата са криминално проявени. Регистрация в МВР имала и жертвата. "В миналото има и той проява, преди много години. Регистрация за закана”, обясни зам.-директорът на ОД на МВР-Плевен Николай Николов.

Убитият мъж има жена и две деца - момичета на 8 години и 8 месеца.

"Много добър човек, прекрасен. Нямаше на някого да не е помогнал. И жена му казваше, че по-добре да беше заминал за Германия, а утре трябваше да тръгват за море”, каза собственикът на заведението.

И петимата от групата са задържани за 24 часа. Със сигурност на двама от тях ще се поискат 72 часа и след това постоянен арест. Обвиненията от прокуратурата са най-тежките - за убийство.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен