Задържаха сериен крадец, извършвал престъпления в Левски

Крими

29-07-2022, 09:34

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Направил е прави пълни самопризнания и е описал механизма на извършените от него деяния

Служители на РУ Левски задържаха сериен крадец, извършвал престъпления в Левски. За първата кражба в полицията е заявено на  6 януари 2022 година. Установило се е, че е разбита входна врата на частен дом и са откраднати камина на твърдо гориво,  ел. помпа за поливане „Willo" и удължител 50 м. На 6 февруари 2022 година около 19:00 часа собственичка на имот в града е съобщила, че за времето от 27 януари 2022 година до 6 февруари 2022 година, след взломяване на ПВЦ врата е проникнало в жилище и са задигнати пералня - неизвестна марка и модел, микровълнова печка "Rieli", LSD телевизор, съдомиялна "Bosh", външно и вътрешно тяло на климатик и ел. Бойлер, металдетектор GC-1028, прибори за хранене и друга домашна посуда.

На 20 юли 2022 година около 19:05 часа в РУ- Левски е получен друг сигнал за разбит частен дом и откраднати готварска печка "Раховец", ел. листосъбирач "Нlsi 300",  ел. косачка "Alpina" и  прахосмукачка. Друг потърпевш е съобщил, че от неустановен ден до 2 юни 2022 година от дома на баща му в град Левски чрез отваряне на гаражна врата е открадната акумулаторна инвалидна количка, на стойност 3019 лева, Друг жител на Левски е заявил, че от неустановен ден до 26 юли 2022 година от дома на сестра му след разбиване на врати и прозорци е проникнато в дома и е извършена кражба на ел. инструменти/шлайфове, ел.резачка за дърва и др./ и велосипед. В друга жалба е съобщено, че от неустановен ден до 26 юли 2022 година от нефункциониращ хранителен магазин в града след разбиване на входната врата в областта на пантите са откраднати пластмасови столове, кафе машина, почистващи препарати, дрехи и хранителни продукти.

От проведените оперативни действия е установено, че извършител на престъплението е 33-годишен от Левски. Той е задържан  за срок от 24 часа по ЗМВР. Направил е прави пълни самопризнания и е описал механизма на извършените от него деяния. След кражбите всички вещи 33-годишният е продавал на 68-годишна от Левски. На 27 юли 2022 година е извършено претърсване и изземване в дома и и са открити множество вещи, обект на посегателство на кражбите. По случая продължава работа разследващ полицай.