Обвиняемите за убийството в Еница остават за постоянно в ареста

Крими

29-07-2022, 17:58

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна

По искане на Окръжна прокуратура-Плевен, Окръжен съд-Плевен взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо  И.А., на 32 г., и А.А., на 37 години.

В хода на разследването двамата са привлечени в качеството на обвиняеми за това, че на 26.07.2022 година в село Еница, обл. Плевенска, в съучастие като съизвършители, умишлено умъртвили мъж на 44 години, като деянието е извършено с особена жестокост – чрез нанасяне на удари с нож в тялото – престъпление по чл.116, ал.1, т.6, във вр. с чл.115, във вр. с чл.20, ал.2 от НК.

За това престъпление законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Окръжен съд - Плевен е приел доводите на Окръжна прокуратура - Плевен, че в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, от които да се направи обосновано предположение, че И.А. и А.А. са извършили престъплението, за което са привлечени като обвиняеми. Съдът е счел, че е налице реална опасност лицата да се укрият или да извършат престъпления и е постановил спрямо тях най–тежката мярка за неотклонение, а именно „задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на обжалване пред АС-Велико Търново.