Ще остане ли прохладно през първите дни на август?

Животът

01-08-2022, 07:51

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В първата седмица на август валежите ще са минимални, а дневните температури до сряда ще останат по-ниски от традиционните за този горещ летен месец. В понеделник денят ще е слънчев, с динамична следобедна облачност, но с превалявания и гръмотевици само в крайните североизточни райони. Ще продължим да усещаме прохладен вятър от северозапад със силни пориви в почти цялата страна. Дневни температури – от 27 до 32 градуса, предаде Нова тв.

До сряда в часовете следобед термометрите с леки колебания ще се движат около и малко над 30 градуса. Повече слънце ще има на запад, докато в източните и някои централни райони облачността ще създава условия за незначителни превалявания.

От четвъртък жегата ще се върне с температури отново в интервала 30-35 градуса. В края на седмицата от изток ще се опитват да пробият по-студени въздушни маси, което ще създаде условия за повече облаци с възможност за следобедни краткотрайни дъждове.

В дните около 10-12 август се очаква преминаването на пореден студен фронт с усилване на вятъра от северозапад и локални валежи с гръмотевици. Дневните температури ще се понижат, като някои метеорологични модели допускат краткотрайно осезаемо захлаждане до почти пролетно-есенни стойности в интервала 20-25 градуса.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен