Новият областен управител на Плевен встъпи в длъжност

Мисия

05-08-2022, 16:27

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В сградата на местната администрация той беше посрещнат от досегашния областен управител Крум Пенчев

Новият областен управител на област Плевен Иван Петков официално встъпи в длъжност от днес. В сградата на местната администрация той беше посрещнат от досегашния областен управител Крум Пенчев, който го запозна със задачите, стоящи на дневен ред пред администрацията. Символичното предаване на властта се състоя в кабинета на областния управител.

Веднага след това Иван Петков проведе среща със служителите на местната администрация, за да се запознае с текущите приоритети, а Крум Пенчев изказа своята благодарност към екипа за съвместната работа, за старанието и дръзновението, с което изпълнява задълженията си.

"Вярвам, че заедно ще успеем да направим честни и прозрачни избори“, акцентира новият губернатор при срещата с екипа на администрацията.

По-късно той се срещна със заместник областния управител Виолета Иеремиева и главния секретар Ирена Христова.

Една от първите задачи с встъпването в длъжност е провеждане на консултации за съставяне на Районна избирателна комисия за изборите за народни представители за Народно събрание в 15-ти избирателен район – Плевен. Те ще започнат в 11:00 часа на 7 август (неделя) в заседателна зала на Областна администрация - Плевен, находяща се на четвърти етаж на административната сграда на пл. „Възраждане”№1. Провеждането им е в изпълнение на задълженията на областния управител за организационно - техническа подготовка на произвеждането на избори за народни представители за Народно събрание, насрочени за 2 октомври 2022 г. с Указ на Президента, обнародван в ДВ, бр. 61 от 2 август 2022 г.

Иван Петков е магистър по „Педагогика“ във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, има бакалавърска степен по специалността „Социални дейности“ в същото висше учебно заведение. Той е дългогодишен служител в системата на Министерството на правосъдието, където е заемал ръководни постове в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. Заемал е длъжността заместник областен управител на Плевенска област.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен