Стопански постройки горяха в Петърница и Бъркач, няма пострадали хора

Крими

12-08-2022, 10:57

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Изгорели са два тона фураж и покривна конструкция

Екипи на РДПБЗН-Плевен са загасили запалени сухи треви в землищата на селата Ясен и Брест, в Плевен на улица „Искър“, в землището на град Червен бряг и в местността „Папрата“.

Небрежност при работа с открит огън е причината за пожара в стопанска постройка в село Бъркач. Сигнал за инцидента е постъпил в РСПБЗН – Плевен в 23:27 часа вчера. Изгоряла е покривна конструкция 120 кв.м. Спасени са две съседни обитаеми сгради. Няма пострадали хора. Пламъците са локализирани и погасени с два автомобила.

Служители от РС ПБЗН – Плевен са извършили  техническа помощ като са обезопасили катастрофирали автомобили  „Опел Антара“ и „Опел Мока“ в Плевен на улица „Панайот Хитов“.

На 12 август в 00:23 часа от РС ПБЗН – Плевен е потърсено съдействие за потушаване на пожар в стопански постройки в село Петърница на улица „Хаджи Димитър“. До пристигане на спасителния екип е запален съседен имот на същата улица. Изгорели са 50 кв.м покривна конструкция и два тона фураж. Спасени са съседни обитаеми сгради.

През изминалото денонощие служители от У ПБЗН - Долна Митрополия са потушили пламъци в отпадъци в града на улица „Заводска“ и в землището край населеното място.