По искане на Районна прокуратура – Плевен: Задържаха 17-годишен младеж за кражба

Крими

18-08-2022, 17:00

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Непълнолетният влязъл в дома на 95-годишна жена от Вълчитрън и откраднал портмоне с 27,70 лева

По искане на Районна прокуратура - Плевен, Районен съд – Плевен  взе постоянна мярка за неотклонение задържане под стража  по отношение на Б.И., на 17 години .

В ранните часове на 11.08.2022г.  непълнолетният Б.И. влязъл в дома на  95 годишна жена  от с.Вълчитрън , обл.Плевен и отнел от владението й портмоне , съдържащо  27, 70 лева.

По досъдебното производство той е привлечен като обвиняем за това, че на 11.08.2022г. в с. Вълчитрън, обл. Плевен, ул.“Росица“, №4а, като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот – скъсване на мрежа против комари на прозорец, отнел чужди движими вещи – 27,70 лева от владението на М.К.Р. от с. Вълчитрън, обл. Плевен, без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл.63, ал.1, т.3 от Наказателния кодекс. Бил е задържан за срок до 72 часа с оглед внасяне на искане до Районен съд - Плевен  за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража .

Съдът е уважил искането на Районна прокуратура – Плевен  , като  е приел доводите на прокурора , че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и че е налице опасност Б.И . да извърши друго престъпление, както и да се укрие.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжен съд -Плевен.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура гр. Плевен от разследващ полицай.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен