МВР продължава операцията си по пътищата в цялата страна

Новините

21-08-2022, 13:11

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

МВР продължава операцията си в цялата страна, при която полицейски автомобили влизат в трафика и вадят нарушителите от движението. Очаква се да започнат и допълнителни акции по пътищата към морските ни курорти, предаде БНР.

Полицията в страната предприема подобни мерки, за да има по-ефективен контрол по пътищата у нас. Нарушителите ще бъдат санкционирани или на място, или ще бъдат заснемани и данните ще бъдат предавани в областната дирекция на МВР, на чиято територия е извършено нарушението. Заради интензивния трафик към морето, от Пътна полиция ще вземат и допълнителни мерки именно в това направление.

Атанас Драгов от МВР:

"Предвиждат се допълнителни акции, които ще се проведат, както от страна на Пътна полиция, така и от страна на ГД "Национална полиция". Точно по тези направления, говорим автомагистралите, както и по курортите в страната точно с тази цел".

Акцията на вътрешното министерство няма да има крайна дата. Тя ще продължи, докато е необходимо. Успоредно с това продължава и операцията за установяване на водачи, шофиращи пияни или дрогирани.