Заловиха петима дрогирани шофьори по пътищата на Плевенска област

Крими

22-08-2022, 10:44

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Сред задържаните е и 24-годишен италианец

На 20 август 2022 година в 13:00 часа в село Садовец на кръстовище, образувано от улица "Захари Стоянов" и улица "Стефан Караджа", е спрян "Фолксваген Джета".  При извършената проверка на водача – 32-годишен местен жител, с техническо средство "Дрегер дръг чек-5000", е установено, че управлява собствения си лек автомобил, под въздействието на наркотични вещества - метамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е отказал да даде кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Уведомен е прокурор от РП - Плевен. Работа продължава разследващ полицай.
          
На 21 август в 01:54 часа в град Долна Митрополия на улица „Христо Ботев“ при проверка е установено, че 30-годишен местен жител,  управлява лек автомобил "Мерцедес“ след употреба на наркотични вещества - метамфетамин. За констатираното на водача е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване. Той е отказал да даде кръвна проба. Деянието съставлява престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК.  Той доброволно е предал намиращите се в него две  прозрачни полиетиленови пакетчета с овална форма с приблизителни размери 3 х 1 см. съдържащи бяло прахоообразно вещество. По негоди данни съдържанието е ''пико''. Предстои назначаване на физико - химическа експертиза. Образувани са бързи производства. Водачът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.  Уведомен е дежурен прокурор от РП - Плевен. Продължава работа разследващ полицай.                    

На 19 август  в село Горник при проверка е установено, че 20-годишен  от селото управлява лек автомобил "Сеат Ибиза" след употреба на наркотични вещества - марихуана. За констатираното на водача е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване. Нарушителят е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП - Плевен. Продължава работа разследващ полицай. Образувано е бързо производство. 
          
В Кнежа е задържан 20-годишен за шофиране под въздействието на наркотици. На 19 август в 22.30 часа на кръстовище, образувано от пресичането на улица "Родопи" и улица "Рила" е проверен водачът на "БМВ 530 Д" – 20-годишен от град Луковит. Наркотестът му е отчел положителен резултат –употреба на метамфетамин и канабис - престъпление по чл. 343 „б“, ал. 3  от НК. Водачът е отказал да даде кръв за медицинско изследване във ФСМП - Кнежа. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал. 3 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен. Работата продължава разследващ полицай.

На 21 август в хода на специализирана полицейска операция по линия на пътна безопасност по метода "Линеен контрол" в 14:47 часа на първокласен път I -3 (Бяла-Ботевград) е спрян товарен автомобил "Ивеко 35" с италиански регистрационен номер. Установена е самоличността на водача – 24-годишен италианец. При извършената проверка на шофьора с техническо средство ''Дрегер дръгтест 5000'' уредът е отчел положителен резултат за употреба на амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване, но нарушителят е отказал да даде кръвна проба. Бил е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.3 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Работата продължава.