Радостин Василев оказва натиск върху членове на ИТН в Плевен да работят и гласуват за "Промяната"

Новините

25-08-2022, 10:26

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Отцепниците от партията на Слави Трифонов използвали мутренски прийоми

Радостин Василев е оказвал натиск върху членове на ИТН в Плевен да работят и гласуват за "Продължаваме промяната" на предстоящите избори. Това се посочва в сигнал до Plevenutre.bg.

Василев, който бе наречен преди броени дни "политически номад, доказан предател и жалък службогонец" от Слави Трифонов, се спряга за водач на листата на ПП в Габрово за вота на 2 октомври, но успоредно с това продължава да прави всячески опити да саботира дейността на структурата на ИТН в родния си град, която оглавяваше до неотдавна.

На 23 август вечерта Радостин Василев заедно с протежетата си-отцепници Венцислав Петков и Деян Петков са привиквали членове на ИТН в местно заведение и са ги притискали да работят и гласуват за "Продължаваме промяната". Стигнало се дори до физически сблъсъци. Сред "убеждаваните" бил и регионалният мениджър на спортния тотализатор, който доскоро бе сред най-пламенните защитници на Василев в социалните мрежи, тъй като дължи назначението си на него. Toй обаче се възпротивил на своя "политически идол" и заявил, че няма как да работи за ПП. В резултат на този отказ Радостин Василев и доверениците му са го принуждавали да напише молба за напускане на позицията, която заема, обясни нашият информатор.

Преди дни се появиха информации, че вече бившият шеф на тотото Александър Тодоров, който също е лично назначение на Радостин Василев, заплашва членове на ИТН с уволнение, ако на предстоящите избори не подкрепят Василев и ПП. Стигнало се до там, че без свян е привиквал регионални шефове и им е искал списъци с хора, които да бъдат включени в секционните избирателни комисии на ПП, а ако не представяли такива списъци, били заплашвани с уволнение.

"Това ли е новият морал на "Промяната" и отцепниците? И къде са службите, че допускат подобни злоупотреби?", пита нашият информатор в сигнала си.

Пред Радостин Василев е имало опция да бъде на трето място в листата на "Продължаваме промяната" в Плевен за изборите на 2 октомври, но той знаел, че вече е силно недолюбван в родния си град, а освен това, държал да бъде водач. Същевременно местната структура на ПП категорично не го искала в редиците си под каквато и да е форма и това била причината Кирил Петков и Асен Василев в крайна сметка да го предислоцират в Габрово.

Третото място в града на Панорамата все пак се очертавало да бъде за друг от напусналите партията на Трифонов - Деян Петков, който на последните избори събра мижавите 175 преференции, но впоследствие се озова в парламента, заемайки мястото на станалия за рекордно кратко време министър на спорта Василев.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен