Празничните концерти от Панаирни дни Кнежа 2022 преминаха с много настроение и приятни емоции (Снимки)

Плевен Лайф

28-08-2022, 20:50

Снимка:

Община Кнежа

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Малки и големи танцуваха, пяха и се забавляваха

Празничните концерти от Панаирни дни Кнежа 2022 преминаха с много настроение и приятни емоции, съобщават от пресцентъра на местната управа.

В петък вечер жителите и гостите на градата станаха свидетели на една от най-впечатляващите български традиции - кукерски ритуал, изпълнен от кукерската група при НЧ "Христо Ботев 1928" от с. Столетово.

Публиката бе подгрята с талантливите деца от Вокалните групи "Сребърни камбанки" и „Медени звънчета“ с ръководител г-жа Галя Илчовска при НЧ „Борба 1896“, които неведнъж са прославяли общината и са повод за гордост за всички местни жители.

Програмата продължи с Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, чиято 70-годишна история е дала на България много поводи за гордост и всяка негова изява е истински празник.

В събота вечер парк „Ахтирка“ бе препълнен с жители и гости на града, очакващи с нетърпение изпълненията на любимите си певци Данна и Алекс Робов. Младите изпълнители вдигнаха настроението и заредиха многобройната публика със силни емоции. В програмата се включиха и прекрасните местни мажоретки от съставите „Слънце бейби“, „Слънце джуниър“ и „Слънце“.

Кулминацията на вечерта бе голямата сръбска звезда Драган Коич - Кеба, който накара всички присъстващи да запеят в един глас. Малки и големи танцуваха, пяха и се забавляваха.

Празничните концерти завършиха с пищна заря.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен