Постоянен арест за 35-годишен плевенчанин, извършил две тежки умишлени престъпления

Крими

30-08-2022, 12:59

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Противозаконно отнел лек автомобил и извършил кражба при условията на опасен рецидив

По искане на Районна прокуратура - град Плевен, Районен съд - град Плевен взе постоянна мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Л.З. на 35 години.

По досъдебното производство Л.З. е привлечен като обвиняем за две тежки умишлени престъпления, наказуеми с лишаване от свобода, а именно затова, че на неустановен ден в периода от 22.08.2022г. - 23.08.2022г. в град Плевен, чрез използване на техническо средство – оригинален ключ противозаконно отнел чуждо моторно превозно средство- лек автомобил „Опел Астра„ от владението на К. П. от град Плевен, без негово съгласие с намерение противозаконно да го ползва, като лекият автомобил е изоставен без надзор - престъпление по чл.346, ал.2 ,т.1 и т.3 вр. ал.1 от НК, и затова че на неустановен ден през периода от 20.08.2022г. до 24.08.2022г. в град Плевен, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – 2 бр. телевизори марка „Самсунг„, 43 инча, 2бр. прахосмукачки- робот, 2бр. таблети, 1бр. лаптоп НР, 3 бр. мъжки часовници, 30 евро и мъжки дрехи от владението на собственика Б.К. от град Плевен, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.196, ал.1, т.1 вр. чл.194, ал.1 вр. чл.29, ал.1, б.“А“ от НК .

По внесеното искане, Районен съд - град Плевен е приел доводите на Районна прокуратура гр. Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност Л.З. да извърши други престъпления, както и да се укрие.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Плевен. Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура- гр. Плевен от разследващ полицай.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен