Невяна Владинова проведе тренировъчен лагер в Германия

Спорт

31-08-2022, 09:17

Снимка:

БФХГ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенчанката се опита да покаже на участниците своя метод на тренировки, който се доказа през годините като успешна формула

Вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова, която е и посланик на 39-то Световно първенство, проведе тренировъчен лагер в Берлин (Германия).

По покана на вицепрезидента на Техническия комитет на Международната централа по гимнастика Изабел Саваде, в продължение на седмица Владинова предаде опит и знание на девойки и жени от националния отбор на Германия. Сред грациите в Берлин бе и българката Ники Гочева.

Невяна Владинова се опита да покаже на участниците своя метод на тренировки, който се доказа през годините като успешна формула, съобщиха от Българската федерация по художествена гимнастика. Желанието ѝ бе преди всичко, децата да работят с настроение, но същевременно да има и дисциплина.

Плевенчанката не скри, че е била изключително впечатлена от мотивацията и желанието, с което децата са работили по време на тренировките. “Изпробваха всичко, което им се покажеше и им се получаваше. Поздравявам ги за старанието, което положиха през тези дни”, заяви бившата гимнастичка.

Освен в провеждане на тренировки, Невяна Владинова се включи активно и в изработването на новите съчетания на местен клуб за предстоящия сезон. С трудни елементи и голяма доза артистичност в продължение на дни се изградиха съчетанията за предстоящите важни състезания.

“Две неща се стремя да избягвам постоянно – загубено време и пакетирана храна. Сигурно затова решението да приема за седмица да водя лагер на германския национален отбор беше добре инвестирано време. Споделих с момичетата много от това, което с години учех на килима. И това, което уча след като съм до него. Те ми дадоха доверие, а в наши дни е това най-ценната валута. И оценка. Връщам се в България и продължавам работата по домакинството на Световното първенство”, разказа още Владинова за впечатления си от лагера в Берлин.

На 11 септември от 8:30 часа пред зала “Арена Армеец” в София пък предстои Майсторски клас, воден от Невяна Владинова.