Стартира инициативата "Отново на училище" на сдружението на сираците

Животът

31-08-2022, 14:35

Снимка:

pixabay

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Инициативата има за цел да подкрепи с учебни пособия ученици в неравностойно положение

За поредна година Националното сдружение на сираците в България организира инициативата "Отново на училище", която има за цел да подкрепи с учебни пособия ученици в неравностойно положение.

"Целта на кампанията е да се осигурят необходимите учебни пособия, както и да върнем децата с нисък социален статус в класните стаи със самочувствие и да се чувстват равни с връстниците си в училище", сподели Слави Михайлов, председател на НССБ. "Благодарение на добри хора през изминалите години успяхме да помогнем на ученици от училището в с. Дисевица, с. Беглеж, с. Мечка, община Плевен, община Пордим, община Лом и други населени места. След приключване на кампанията ще информираме за това на кои деца сме успели да помогнем", допълва той.

Всеки, който желае, може да дари – раници, тетрадки – голям и малък формат, химикали, моливи, комплект с линия, триъгълник, пергел, гумичка, четки и бои за рисуване, блок или скицник за рисуване.

"Надяваме се с добротата на много хора да успеем да помогнем на повече деца, които на 15 септември ще имат всичко необходимо за училище", каза още Слави Михайлов.

Средства за кампанията може да дарите, както следва:

ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА

титуляр: Национално сдружение на сираците в България,

IBAN: BG82FINV91501203760211, BIC: FINVBGSF

основание: Дарение „Отново на училище“.

За повече информация на тел.: 0877822685 или на имейл: [email protected]