Митнически служители задържаха над 1000 литра нелегален алкохол при четири проверки

Крими

03-09-2022, 07:00

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Te са извършени в областите Плевен, Велико Търново и Разград

Митническите служители от сектори Оперативен контрол на Свищов и на Русе в ТД Митница Русе задържаха 1068 литра алкохол при четири проверки в областите Плевен, Велико Търново и Разград.

По метода анализ на риска е направена селекция на различни обекти, в които се предполага, че се  произвежда и съхранява алкохол без документи за начислен, обезпечен или заплатен акциз. В периода 18 – 28 август 2022 г. митническите инспектори от ТД Митница Русе извършват четири проверки, при които са установени общо 1068 литра етилов алкохол (ракия), както и две дестилационни съоръжения в работен режим.

Проверени са частни домове, както и стопански постройки, една от които функционираща като казан. Установено е, че в различни по вместимост и вид съдове се съхранява алкохол без необходимите документи съгласно Закона за акцизите и данъчните складове. 

Намерените дестилационни съоръжения, които в момента на проверките са били в работен режим, също не са регистрирани по Закона за акцизите и данъчните складове. Откритият алкохол е задържан, работата по случаите продължава, като за два от тях са образувани и досъдебни производства по описа на ТД Митница Русе, а другите два подлежат на санкция по ЗАДССнимка на Деня

Щрихи от Плевен