Преди 6 септември: Засилени проверки по пътищата

Крими

04-09-2022, 07:05

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Проверява се основно за употреба на алкохол и наркотици

Засилени проверки по пътищата. Екипите на КАТ следят за нарушения в малките населени места заради предстоящия празничен 6 септември. Проверява се основно за употреба на алкохол и наркотици.

Продължава и акцията по т.нар. линеен контрол. При нея екипите на КАТ са част от трафика и следят за нарушения. Основно се оглеждат за рискови маневри и шофиране в аварийните ленти по магистралите.

През последната седмица във всеки от дните над 2 000 автомобила са били извеждани от движението за проверка. Около хиляда от тях са били в нарушение и шофьорите им са глобени.

Продължават проверките и по широкообхватния контрол. Там акцент са основно водачи на тирове. Оказва се всеки трети е в нарушение.

„Ще продължи и физическият контрол - спиране на пътните превозни средства, които се движат в трафика, и проверка за алкохол или наркотични вещества, за неправоспособност. Особено във всички почивни дни. Целта ни е с тези контролни проверки да достъпим до по-малки населени места”, обясни инсп. Мария Ботева от „Пътна полиция”.

„Освен служители на „Пътна полиция”, и служители на „Охранителна полиция” имат правомощия за работа по Закона за движение по пътищата. Работи се с всички налични технически средства”, уточни инсп. Ботева.

В следващите дни се очаква засилен трафик заради празничния 6 септември. От „Пътна полиция” обясняват, че освен да контролират, ако се налага, също ще регулират трафика.