Александър Трайков пожела на Богдан Николов да продължава да работи със същия ентусиазъм и енергия

Спорт

05-09-2022, 16:10

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Заместник областният управител присъства на състезанията на летищен комплекс "Долна Митрополия"

Заместник областният управител Александър Трайков приветства участниците в Гран При България по мотоциклетизъм този уикенд на летищен комплекс „Долна Митрополия“, където след двумесечна пауза се проведоха четири шампионата.

За пореден път Долна Митрополия бе във фокуса на мотоспорта и проведените кръгове от Европейски, Балкански, Републикански шампионат по Супермото, Балканския шампионат на писта, както и стартове от Републиканския пистов шампионат.

"Участие на над 120 състезатели от 12 държави прави подобно спортно събитие уникално, не само в национален, но и в международен мащаб и за пореден път доказва социалната му значимост“, отбеляза  заместник областният управител на област Плевен.

Той акцентира, че „осъществявайки политиката на определен спорт са важни не само купите и медалите, които вие, състезателите, получавате“ и допълни: „именно социалната значимост прави резултатите ви стойностни не само за вас, но и за България и Долна Митрополия като част от Област Плевен. А това на свой ред доказва, че трябва да ценим спорта, с който се занимавате и това, което прави Българската федерация по мотоциклетизъм за неговото развитие“.

Основана през далечната 1924 г., стъпка по стъпка през годините извоювала своето място, престиж и авторитет, само след две години Федерацията предстои да отбележи своята 100-годишнина.

Към дългогодишния председател на Федерацията Богдан Николов, свързан и отдаден на мотоциклетизма 50 години, заместник Александър Трайков възторжено отбеляза, че това е достоен повод за гордост, уважение и основателна причина за равносметка. Той отправи към г-н Николов специални пожелания за здраве и благополучие. Към настоящия председател на Федерацията той апелира да продължава да работи  със същия ентусиазъм и енергия, както е работил неговият предшественик.

Заместник Областният управител пожела още дълги години този спорт да прославя България и Област Плевен зад граница и да събира на летището в Долна Митрополия състезатели от световен ранг и почитатели на мотоциклетния спорт.