Цигуларката Зорница Иларионова с високо признание от Прочида – културната столица на Италия

Плевен Лайф

07-09-2022, 11:38

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Отличиха плевенчанката с първа награда в Международния конкурс за цигулка, пиано и оперно пеене “Мимас” в категория “Professional” при цигуларите

Преди броени дни се състоя Гала на лауреатите и връчване на наградите на победителите от Международния конкурс за цигулка, пиано и оперно пеене “Мимас” - Прочида, Италия. Събитието се проведе на остров Прочида - културната столица на Италия.

Красивият откриващ концерт с изпълнения на лауреатите се разпродаде седмица преди датата на събитието, а плевенчанката Зорница Иларионова се представи съвместно с пианистката Мартина Табакова.

В конкуренция от изпълнители от цял свят цигуларката получава първа награда в категория “Professional” при цигуларите при провеждане на конкурса през месец юни тази година.

Престижният международен приз ѝ предоставя възможност за концерти през следващата година в Италия и Испания, участия на международния фестивал “Мимас”, както и контакти с изявени, световни изпълнители.

На гала церемонията присъстваха  Лучиано Руотоло - артистичен директор на Mimas Festival и основател на NOMEA, Алесандро Стакини - главен изпълнителен директор на HC Welth и почетен президент на Mimas Festival, Дино Амброзино - кмет на остров Прочида, Микеле Абсенте дел Лечезе - съветник на остров Прочида, Рино Дъ Орио – мениджър на „Панаир на книгата“ в Прочида, Ромина Касучи - артистичен директор на фестивала Мимас, Пиеро Пизани - управител на AMP Pisani и много други.

В България Зорница Иларионова се завърна с медальон и диплома за най-високо отличие в нейната категория от Прочида, Италия.