Седмица на отворените врати под надслов "Прегледай се за туберкулоза!" ще се проведе в Плевен

Животът

08-09-2022, 14:25

Снимка:

pixabay

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Това съобщават от Регионалната здравна инспекция

Седмица на отворените врати под надслов "Прегледай се за туберкулоза!" ще се проведе в Плевен. Това съобщават от Регионалната здравна инспекция.

"Въпреки значителните успехи, постигнати в борбата с туберкулозата в европейския регион на СЗО, в условията на епидемия от COVID-19, туберкулозата продължава да представлява заплаха за общественото здраве в повечето страни от региона и тази заплаха не следва да бъде подценява. Изпълнението на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България за периода 2021-2025 г. цели да се намали заболеваемостта от туберкулоза в страната. За да се изпълнят дейностите и постигнат целите на програмата за област Плевен в периода 19–23 септември 2022 г. ще се проведе „Седмица на отворените врати“ на адрес гр. Плевен, ул. "Св. Св. Кирил и Методий" №20, Отделение за диспансерно наблюдение на болни с пневмофтизиатрични заболявания", информират от РЗИ.

По време на седмицата на отворените врати ще се извършва скрининг на риска за туберкулоза чрез анкета и ще се правят консултации. На съмнителни за туберкулоза лица ще се извършват прегледи и допълнителни консултации.