Медицински университет - Плевен посрещна 500 студенти-първокурсници (Снимки)

Мисия

12-09-2022, 13:35

Снимка:

МУ-Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Проведе се тържествено откриване на новата академична 2022/2023 година

За 48-ми път Медицински университет - Плевен посрещна 500 студенти-първокурсници с тържествено откриване на новата академична 2022/2023 година в зала „Магнум“ на Втора клинична база, съобщиха от пресцентъра на висешето учебно заведение.

На старта на новата учебна година първокурсниците бяха приветствани с добре дошли от ректора на плевенската Алма Матер проф. д-р Добромир Димитров.

Той се обърна към аудиторията с думите:

„Скъпи първокурсници и студенти на Медицински университет – Плевен, искам да Ви припомня думите на Чарлс Дарвин: „Нито най-силният оцелява, нито най-интелигентният. Оцелява този, който е най-приспособим към промените“. Вие, младите хора, сте част от обществото на свързания човек на 21 век, който задава нови посоки за развитие на света. Вие сте неизменна част и най-важният човешки ресурс на Индустрия 4.0, която се базира на иновации, нови технологични инструменти и платформи. Вие сте носителите на новото, на положителната енергия, на оптимизма, вие сте гъвкави и адаптивни. Днес заедно с вас празнува цялата академична общност, защото всички ние гледаме към светлината на познанието и науката, за да осигурим едно по-добро общество и бъдеще за нашите родители и деца.“