11-те общини от област Плевен получиха тестови машини за гласуване

Мисия

13-09-2022, 08:30

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

На партера на Областна администрация също е поставено едно от специализираните устройства за машинно гласуване

В Областна администрация - Плевен бяха получени 15 броя тестови машини с инсталирана демо версия за гласуване на предстоящите избори  за НП на 2 октомври.

Създадена бе организация и представители на 11-те общини от област Плевен получиха устройствата в присъствието на главния секретар на Областна администрация Ирена Христова – ръководител на Техническия екип за осъществяване на организационно-техническа подготовка за произвеждане на изборите и председателя на РИК 15 Плевен Николай Яков.

По две тестови машини получиха Общините Плевен, Долна Митрополия и Червен бряг (едната ще е за съответния общинския център, другата ще е мобилна) и по една за останалите общини от областта.

На партера на Областна администрация също е поставено едно от специализираните устройства за електронно машинно гласуване (СУЕМГ) за демонстрационни пробни гласувания за периода на предоставянето им. Със заповед на Областния управител Иван Петков е одобрен седмичен график на служители от Областна администрация Плевен, които ще дежурят от 12 до 30 септември включително от 9:00 до 12:00 часа и от 12:30 до 17:30 часа и ще оказват съдействие на желаещите избиратели да гласуват пробно със специализирано устройство за машинно гласуване.

Заедно с тестовите машини на общините бяха раздадени информационни брошури за начина на гласуване със СУЕМГ и чували за бюлетините.